zaterdag 23 november 2013

Je bent eruit, je wilt een Maine Coon. Wat nu?

Je bent eruit, je wilt een Maine Coon. Een prachtige kat met half lang haar. Hij wordt groot wat natuurlijk prachtig is om te zien. Daarnaast hebben ze over het algemeen een lief karakter. Daar worden we ook blij van. Dus wat sites van catteries bekijken, markplaats of de site van kittentekoop.nl en wellicht vind je een kitten of een volwassen kat waarvan je denkt. Die is mooi, die ga ik aanschaffen maar wacht eens even waarom 750 euro betalen als je er ook eentje voor 400 kan kopen of zelfs voor 200? Die van 200 is toch ook mooi? Waarom zijn die katten eigenlijk zo duur?

De prijzen kunnen met goede redenen zo hoog zijn en ze zijn vaak met reden ook laag.

Nu wordt het tijd dat er een belletje gaat rinkelen die jou erop wil attenderen dat het verstandig is om je niet alleen te verdiepen in het karakter van het ras maar ook in de gezondheid van het ras.
Wat de verkoper/cattery eraan gedaan heeft om het risico op erfelijke ziektes te minimaliseren.

Waar is de prijs van het kitten uit opgebouwd en waar kan jij als toekomstige Maine Coon bezitter op letten zodat jij lange tijd kan genieten van een lieve kat die jij in je hart sluit.

Ik heb dit niet gedaan. Moet ik nu op de blaren zitten? Dit is iets wat de toekomst mij zal leren. 

Dit blog is er niet om catteries zwart te maken. Dit blog is er om toekomstige kattenkopers te attenderen op de dingen waarop ze kunnen letten bij de aanschaf van een Maine Coon.

Je wilt toch het beste voor je toekomstige kat maar is het daarbij ook niet belangrijk dat er met liefde en respect omgegaan wordt met de ouderdieren?

Een mooie site zegt niet alles, informatie dat is van belang.

Houd hierbij in het achterhoofd dat de kattenwereld net een soap is. vriendschappen, mensen die elkaar helpen, mensen die elkaar zwart maken. Ga daarom ook bij verschillende catteries langs zodat je zelf een goed beeld kan ontwikkelen. Bij voorbaat daar waar ze geen kittens hebben zodat je je niet laat verleiden door het heerlijke donzige vachtje en die prachtige ogen die naar je kijken. Hoe je het ook went of keert, alle kittens zijn schattig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten